SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Brottning
Rosvik IK
Brottningssektionen

Välkommen till Rosvik Brottning
Det krävs ingen speciell utrustning för att kunna brottas, bekväma skor samt träningskläder är allt som behövs. Det kommer att finnas några trikåer och brottarskor att låna från sektionen vid tävling. Rosviks brottare är indelade i två grupper, en i Rosvik och en som vi kallar ”Piteågruppen” som tränar på S.T.a.R i Bergsviken, men vi tillhör alla samma klubb. 

Brottning är kanske den mest allsidiga träning som finns och passar bra i kombination med andra sporter. Balans, koordination och smidighet är något som genomsyrar brottningen.

I nybörjargruppen fokuserar vi på lek och enkla grepp så att alla kan vara med. 
Rosviks brottning adventskalender
2020-12-14 10:10
Här hittar ni vår adventskalender!

https://youtube.com/channel/UC5J6kYyHEuqQo0rAtbjDGRw


Svensk fastighetsförmedling sponsrar Rosvik Brottning
2020-12-03 22:48
Rune Johansen, en av huvudtränarna i Rosvik Brottning, får här ta emot en värdecheck på 15 000,- från Svensk Fastighetsförmedling i Piteå.
Rosvik Brottning har ansökt och fått sponsring av Svensk Fastighetsförmedling i Piteå. Vi beviljades 15 000 kronor som ska gå till ny tränings- och lekutrustning under 2021. 

Vi tackar ödmjukast! 


Adventskalender - LUCKA 2
2020-12-02 08:14
 
Adventskalender - LUCKA 1
2020-12-01 20:00
En träningsutmaning fram till jul!
Kom igen, nu kör vi lucka 1!
Brottningssäsongen drar igång igen!
2020-08-23 15:17
Brottningssäsongen drar igång igen!

Rosvik, Helgedomen:
Stora gruppen tränar tisdagar och torsdagar 18:00 - 19:30 med start tisdag 25/8.

Lilla gruppen tränar måndagar 18:00-19:00 med start måndag 7/9.

Piteå, S.T.a.R (Bergsviken):
Stora gruppen tränar tisdagar och torsdagar 18:00 - 19:30 med start torsdag 27/8.

Lilla gruppen tränar måndagar 18:00-19:00, datum för uppstart meddelas senare.

Pga Corona kommer endast utövarna och tränarna att vistas i lokalerna. Föräldrar, syskon m fl som inte är aktiva i brottarföreningen är välkomna tillbaka när pandemin är över. Vi stävar alltså efter publikfria träningar och att ha samma deltagare i grupperna så långt det är möjligt. Detta för att minimera risk för smittspridning och för att underlätta eventuell smittspårning.

Föräldrar som av olika skäl, t ex lång resväg, behöver vistas i lokalerna under träning hänvisar vi till omklädningsrum/fikarum beroende på vilken lokal det gäller.

Vi vill poängtera det personliga ansvaret för såväl ledare, aktiva och föräldrar. Viktigt att stanna hemma om man känner minsta symptom på sjukdom!

Svenska Brottningsförbundets riktlinjer för brottningsträning från och med 14 juni 2020

Personligt ansvar för alla:

• Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stannar hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Vid bekräftad Covid-19 ska det dessutom ha gått minst sju dygn sedan insjuknandet. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

• Tvätta händerna ofta, i minst 20 sekunder.

• Håll Folkhälsomyndighetens rekommenderade avstånd till varandra inom- och utomhus före, efter och i pauser under träningen.

• Byt om hemma före och efter aktiviteter, undvik att byta om i allmänna omklädningsrum.

• Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv


Särskilt för SBF:s föreningar:

• Aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk.

• Planera träningstider så att det inte uppstår trängsel och så att träningsgrupperna undviker att vistas i tränings- och omklädningsutrymmen i samtidigt.

• Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit på flertalet strategiska ställen till exempel i anslutning till mattan och vid toaletter samt uppmana till god handhygien.

• Föreningen ska begränsa antalet personer i och kring träningen och även där helt undanbe sig publik, till exempel föräldrar.

• Se över och rengör mattor och utrustning inför och efter varje träningspass.

• Träningsgruppen ska vara i sådan storlek att det finns möjlighet att hålla av folkhälsomyndighetens rekommenderat avstånd till varandra i pauser eller i träningsmoment som inte kräver närkontakt.

• Behåll om möjligt samma personer inom träningsgrupperna, så att det lätt kan göras en smittspårning om det skulle bli nödvändigt.Med vänliga hälsningar,
Sektionsstyrelsen och tränarna

Träningarna inställda!
2020-03-15 10:41

Rosvik brottning har med anledning av coronaviruset tagit beslutet att ställa in samtliga träningar under de kommande två veckorna, alltså v 12 och 13.

Under v 13 tas nya beslut utifrån rådande läge.

Vi återkommer med information. 

Rosvik Brottning 
Klubbens tränare mottog stipendie för årets ungdomsledare!
2019-12-03 18:20
Rosvik IK Brottning. Våra tränare för Piteågrupperna, Thomas och Rune, tilldelades Piteå kommuns Kultur- och fritidsnämnds stipendie för årets ungdomsledare 2019.
Idag har Piteå kommuns kultur- och fritidsnämnds stipendier delats ut. Brottningssektionen kan stolt berätta att årets pris för ungdomsledare gick till Thomas Backteman och Rune Johansen från Rosvik IK:s Brottning. Thomas och Rune tränar Rosvik IK:s brottargrupper i Piteå (Bergsviken). Vi säger stort grattis till Thomas och Rune och tack för ert allt ni gör för barn och ungdomar i Rosvik IK Brottning! Vi vill samtidigt passa på att tacka Rosvikstränarna Peter Skemark och Erik Pekkari för erat arbete med våra barn och ungdomar. Tack även till alla engagerade föräldrar som hjälper våra tränare!
Nu drar brottningen igång efter sommaruppehållet!
2019-08-27 19:19

Träningar sker samma dagar och tider för grupperna i Rosvik och Piteå .
Rosviksgruppen tränar i Helgedomen i Rosvik och Piteågruppen tränar på S.T.a.R i Bergsviken.

Nybörjargrupperna (5-7år) tränar måndagar 18:00-19:00
Fortsättningsgrupperna tränar tisdagar och torsdagar 18:00-19:30

Välkomna!
Nyheter från föreningen
Rosvik IK, 06/02 09:58 
Rosvik IK, 17/11 13:24 
Rosvik IK, 12/05 10:40 
Rosvik IK, 25/02 12:18 
Rosvik IK, 12/08 11:59 
Rosvik IK, 28/07 17:13 
 
Arenasponsor
Sponsorer och partners