SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skidor
Rosvik IK
Skidsektionen

Välkommen till Skidsektionen i Rosvik IK

Visionen för Skidsektionen!


År 2006 antog Skidsektionens styrelsen visionen att "vi skall ordna ett av kommunens bästa elljusspår". Den ursprungliga belysningen var uppsatt någon gång runt 1983 och gav ett sparsamt sken. Vissa partier var stundtals mörklagda eftersom glödlamporna tenderade att gå sönder relativt ofta. Det inverkade menligt på säkerheten, i synnerhet i nedförsbackarna.


Våren 2017 gjorde Skidsektionens styrelse en okulär besiktning och konstaterade att en del stolpar behövde bytas ut. Ett besiktningsprotokoll daterat år 2012 bekräftade detta. Men framför allt att den ursprungliga belysningen lämnade mycket att önska. Vi tog därför, tillsammans med extern hjälp, fram en kostnadskalkyl som omfattade ett utbyte av samtliga lampor till 108 LED-armaturer samt 41 nya stolpar. RIK:s dåvarande ordförande presenterade siffrorna för vår sponsor - Sparbanken Nord - som efter en tid av förhandlingar erbjöd sig att betala merparten av kostnaden.


Våren 2018 skickade vi ut anbudsförfrågningar till ett antal entreprenörer. Vid anbudstidens utgång jämförde vi anbuden och antog därefter Vattenfalls erbjudande. Nu började det bli bråttom. Material behövde beställas och maskiner bokas upp för att kunna färdigställa arbetet innan vintern. I annat fall hade vi varit tvungna att stänga elljusspåret för kommande säsong. Men arbetet fortskred enligt plan och i samband med första snön var stolpar och LED-armaturer på plats. Nu kunde vi erbjuda

fullgod belysning i hela spåret och säsongen var därmed säkrad.


Hösten år 2019 gjordes slutbesiktningen och vi kan konstatera att visionen som antogs år 2006 därmed har gått i fullbordan."...ett av kommunens bästa elljusspår..."En mindre del av kostnaden för elljusspåret behöver fortfarande finansieras. Vi har därför ett erbjudande till både privatpersoner och företag att ”adoptera” en eller flera stolpar. Utöver detta kan man köpa en personlig skylt som vi monterar upp på den/de stolpar man har adopterat. För närvarande är det ett femtiotal personer och företag som har bidragit till elljusspårets slutliga finansiering. Det är med stor tacksamhet vi kan konstatera att det finns en uppslutning kring elljusspåret. Genom att nyttja spåret såväl sommar som vinter bidrar man till att intresset bibehålls.


Vi har under de senaste åren haft två ledare som har ställt upp ideellt för att träna ett gäng ungdomar. Det har funnits en förfrågan från föräldrar om vi kan erbjuda träning för barn också, men vi har på grund av ledarbrist tvingats säga nej till detta. Sedan förra säsongen har våra ledare gått vidare med annat och vi har för närvarande ingen träning att erbjuda varken barn eller ungdomar.


Visionen för år 2020...


De som vill engagera sig i Skidsektionen som ledare, spårare eller i styrelsearbetet har tillgång till ett av kommunens bästa elljusspår, skoter med spår-aggregat samt nya skiddräkter för uthyrning. Försäkring ingår i medlemskapet för både ledare och deltagare. Sektionen kan erbjuda ledarskapskurser för de som är intresserade.


Förutsättningarna är goda för Skidsektionen inom RIK:s regi.


Uppdatering av sponsorskyltar
2021-05-16 13:08

Ett par smärre fel hade smygit sig in men nu är både namn och stolpnummer korrigerade. 

Nordspåret
2021-01-17 12:46

Tack vare Sparbanken Nord har vi fått möjlighet att finansiera den nya belysningen. Därför kommer elljusspåret framöver att heta  "Nordspåret" de kommande fem åren (med möjlighet till förlängning). Vi har monterat en skylt med det nya namnet på skotergaraget samt satt upp en banderoll, för att härleda namnbytet. Vår förhoppning är nu att Nordspåret ska bli den gängse benämningen. 

Spårvård!
2020-12-06 14:25
Det är någon vis person som sagt: ”Bestäm Dig för vad Du vill bli, satsa sedan allt på att bli det. Sedan måste Du satsa ännu mer på att bli kvar där”! Det är tolv år sedan vi satte som mål att skapa ett av Pitebygdens finaste elljusspår. Nu är vi där, och för att förbli där krävs underhåll. Inför vinterns skidsäsong har vi lövslyröjt hela spåret, och därefter sladdat. Höststormen för några veckor sedan orsakade också ett antal ikullblåsta träd som hängde över kablarna och en lossnad armatur. Observanta motionärer informerade oss, så vi kunde åtgärda innan kablarna hade skadats. Vi är tacksamma för alla informationer som bidrar till att minimera skador i anläggningen. 

Medlemsvård!
2020-11-22 13:55
Av olika orsaker (främst brist på ledare) så har vi inte kunnat starta några träningsgrupper än. Men oavsett detta så vill vi att RIK skall synas i spåren i vinter. RIK skidor förfogar över ett drygt dussin skiddräkter i åldrarna 6 till 15 år. Dessa är idag avskrivna och styrelsen har därför beslutat att låna ut dom till skidintresserade ungdomar utan kostnad. Tävlingssetet består av fem delar (tävlingsdräkt, överdragsdräkt och värmeväst) Villkor: 

1. Är medlem i RIK. 

2. Har förtur om man avser att delta i någon ungdomstävling (Lilla Karlavagnen, Hemarännet, Skidans Dag m fl) men det är inget absolut krav. Blotta ambitionen räcker långt. 

3. Dräkten används inte i andra sammanhang som onödigt skadar den. 

4. Vårdnadshavare kvitterar ut den och återlämnar den hel och ren till våren. 

5. Anmälan sker till: b.hedqvist@telia.com med namn på åkare samt ålder. 

6. Vi återkopplar när dräkterna är klara för utlåning

Ytterligare sponsorer...
2020-05-23 14:07
Nu har vi fått några fler sponsorer av Elljusspåret. En tavla är uppsatt med namn och stolpnummer. 
Skidans Dag ställs in!
2020-03-14 20:21
Skidsektionen har haft den klara uppfattningen att Skidans Dag vänder sig till de barn och ungdomar i Rosvik som dagligen umgås i skolan och på sin fritid. Helt i linje med folkhälsomyndighetens intentioner.
De senaste dagarnas riktlinjerna har blivit allt mer svepande och storstadssituationen översätts nu med Sverige. Detta skapar en oro som skidsektionen inte vill, eller kan, hantera.

Skidspåren kommer dock att vara nypreparerade så att Ni ändå kan njuta av en härlig skidtur i utlovat soligt väder.

Ha en fin lördag!

RIK Skidsektionen/styrelsen
Skidans Dag
2020-03-04 18:06
Lördagen den 21 mars är det dags för Skidans Dag på Hedvalla! 

Programmet är enligt följande: 

  • Barnens Vasalopp 
Start kl. 11.00. 
Anmälan från kl. 10.30 
Medaljutdelning efter målgång. 

  • Klubbmästerskap
Alla klasser. 
Pokaler och medaljer på prisbordet. 
Anmälan från kl. 10.30

  • Tipsrunda

  • Kaffe och grillbrasa  

Varmt välkomna - stora som små! 

Ny spårare
2020-01-24 14:34

Vi har fått en ny spårare till Skidsektionen. Han heter Tony Häggström och är bosatt i Rosvik sedan några år. Till vardags arbetar han i Luleå men kommer att spåra på sin fritid.


Vi är glada för alla ideella krafter och hälsar honom varmt välkommen!


Årsmöte
2020-01-10 14:05
Torsdagen den 16 januari inbjuder Skidsektionen till årsmöte i kansliet kl. 19.00. 

Väl mött! 

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
Rosvik IK, 25/09 13:01 
Rosvik IK, 24/05 19:35 
Rosvik IK, 06/02 09:58 
Rosvik IK, 17/11 13:24 
Rosvik IK, 12/05 10:40 
 
Arenasponsor
Sponsorer och partners