SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Skidor
Rosvik IK
Skidsektionen

Om Rosvik IK Skidor

Visionen för Skidsektionen!


År 2006 antog Skidsektionens styrelsen visionen att "vi skall ordna ett av kommunens bästa elljusspår". Den ursprungliga belysningen var uppsatt någon gång runt 1983 och gav med dagens mått,  ett sparsamt sken. Vissa partier var stundtals mörklagda eftersom glödlamporna tenderade att gå sönder relativt ofta. Det inverkade menligt på säkerheten, i synnerhet i nedförsbackarna.


Våren 2017 gjorde Skidsektionens styrelse en okulär besiktning och konstaterade att en del stolpar behövde bytas ut. Ett besiktningsprotokoll daterat år 2012 bekräftade detta. Men framför allt att den ursprungliga belysningen lämnade mycket att önska. Vi tog därför, tillsammans med extern hjälp, fram en kostnadskalkyl som omfattade ett utbyte av samtliga lampor till 108 LED-armaturer samt 41 nya stolpar. RIK:s dåvarande ordförande presenterade siffrorna för vår sponsor - Sparbanken Nord - som efter en tid av förhandlingar erbjöd sig att betala merparten av kostnaden.


Våren 2018 skickade vi ut anbudsförfrågningar till ett antal entreprenörer. Vid anbudstidens utgång jämförde vi anbuden och antog därefter Vattenfalls erbjudande. Nu började det bli bråttom. Material behövde beställas och maskiner bokas upp för att kunna färdigställa arbetet innan vintern. I annat fall hade vi varit tvungna att stänga elljusspåret för kommande säsong. Men arbetet fortskred enligt plan och i samband med första snön var stolpar och LED-armaturer på plats. Nu kunde vi erbjuda fullgod belysning i hela spåret och säsongen var därmed säkrad.


Hösten år 2019 gjordes slutbesiktningen och vi kan konstatera att visionen som antogs år 2006 därmed har gått i fullbordan."...ett av kommunens bästa elljusspår..."En mindre del av kostnaden för elljusspåret behöver fortfarande finansieras. Vi har därför ett erbjudande till både privatpersoner och företag att ”adoptera” en eller flera stolpar. Utöver detta kan man köpa en personlig skylt som vi monterar upp på den/de stolpar man har adopterat. För närvarande är det ett femtiotal personer och företag som har bidragit till elljusspårets slutliga finansiering. Det är med stor tacksamhet vi kan konstatera att det finns en uppslutning kring elljusspåret. Genom att nyttja spåret såväl sommar som vinter bidrar man till att intresset bibehålls.


Vi har under de senaste åren haft två ledare som har ställt upp ideellt för att träna ett gäng ungdomar. Det har funnits en förfrågan från föräldrar om vi kan erbjuda träning för barn också, men vi har på grund av ledarbrist tvingats säga nej till detta. Sedan förra säsongen har våra ledare gått vidare med annat och vi har för närvarande ingen träning att erbjuda varken barn eller ungdomar.


Visionen för år 2020...


De som vill engagera sig i Skidsektionen som ledare, spårare eller i styrelsearbetet har tillgång till ett av kommunens bästa elljusspår, skoter med spår-aggregat samt nya skiddräkter för uthyrning. Försäkring ingår i medlemskapet för både ledare och deltagare. Sektionen kan erbjuda ledarskapskurser för de som är intresserade.


Förutsättningarna är goda för Skidsektionen inom RIK:s regi.


 
Arenasponsor
Sponsorer och partners