Välkommen till Rosvik Idrottsklubb
Rosvik Idrottsklubb är en Ideell förening med över tusen medlemmar, varav cirka femhundra är aktiva inom någon av våra sektioner – Brottning, Ishockey, Fotboll, Styrke och Skidor.

Vi satsar brett på en inkluderande verksamhet som ska präglas av entusiasm, vilja och positivt lärande. De flesta barn i Rosvik är, någon gång under sin uppväxt, engagerade i någon av våra verksamheter som utövas i någon av de anläggningar som vi äger och driver. Vi har ett elljusspår, fotbollsplaner, brottningslokal, gym och en ishall.

Vill du bli medlem?
Föreningsdagar Intersport
2020-02-18 12:55

Exklusivt erbjudande på Intersport:

Få 25% på hela fotbollssortimentet.

Passa på att utrusta dig och familjen med de senaste skorna och säsongens  alla fotbollsnyheter från de största varumärkena.

Den 17–23 februari  önskar vi alla medlemmar välkomna på exklusiva fotbollsdagar hos vår  samarbetsparter INTERSPORT!

Som medlem får du 25% rabatt på  allt inom fotboll*.

Ta med en inbjudan till någon av Intersports butiker och visa upp den i kassan för att erhålla rabatten ( inbjudan fås av er lagledare). Du kan också använda rabattkoden TEAM25 på intersport.se.
Välkommen till din närmsta Intersportbutik eller intersport.se!
*Erbjudandet gäller 17–23 februari på ord.pris, dock ej på föreningskläder/teamkläder.

Glöm inte registrera er som stödjare av RIK:)

Beviljade projektmedel
2020-02-18 11:22

Äntligen!

Länsstyrelsen Norrbotten har beviljat RIK projektstöd för byggnation av gym, omklädningsrum i ishallen, tillgänglighetsanpassning i Kristallen, samt indragning av Fjärrvärme. Tidigare har Riksidrottsförbundet och Piteå kommun beviljat medel till samma projekt.

Projektet beräknas pågå under 2020. Datum för byggstart är inte satt, men vi har en spännande vår framför oss.

Barnkonventionen som lag
2020-02-18 11:12

Den 1 januari 2020 blev Barnkonventionen lag i Sverige. För RIK:s del innebär det att vi ska fortsätta bedriva en verksamhet som utgår från barnkonventionens principer och våra barn och ungdomars bästa. För att förbättra vårt arbete och vår verksamhet i enighet med barnkonventionen och för att säkerställa att vi gör ett bra arbete har vi förtydligat vår värdegrund och certifierat föreningen i Framtid Piteå. Som ytterligare ett led i att vi ser över vår verksamhet och säkerställer att vi erbjuder alla unga medlemmar en trygg och bra idrottsmiljö har vi aktivt infört kravet på Utdrag ur belastningsregister för våra ledare. Genom att vi i RIK är en klubb som aktivt följer barnkonventionens principer förbättrar vi vår verksamhet och får våra barn och unga att känna sig delaktiga och inkluderande.

Barnkonventionen innehåller flera olika delar. Vissa handlar om att barn inte får komma till skada, mobbas eller trakasseras. Andra är uppmaningar till föreningar att utveckla verksamheten utifrån barns bästa. Det är till exempel inte tillåtet att ett barn sitter på bänken match efter match, det ligger inte i det enskilda barnets intresse och därför har vi inga lag som toppar sina laguppställningar. Vi vill att alla ska känna sig delaktiga och se positivt på sitt idrottande, sitt lag och sin klubb.

Om RIK bryter mot barnkonventionen kan det innebära indragna bidrag från kommun och Riksidrottsförbund.

Barnkonventionens fyra grundprinciper

• Alla barn har samma rättigheter och lika värde.

• Barnets bästa ska beaktas vid alla beslut som rör barn.

• Alla barn har rätt till liv och utveckling.

• Alla barn har rätt att uttrycka sin mening och få den respekterad.

Årsmöte
2020-01-30 11:37
Välkommen till årsmötet för Rosvik IK.

När: 2020-03-22
Tid: 17:00
Var: Hedvalla
Anmälan: rosvikik@gmail.com eller 0911-20 63 95

Vi bjuder på kaffe och fika.

/Styrelsen
Gruppträning
2020-01-27 11:03
Nu har terminens gruppträning i sporthallen startat, tisdagar och torsdagar kl 19:00-20:00.

Träningens upplägg varierar lite från gång till gång - Maria kör pass som är inriktade mot cirkel- och intervallträning med olika redskap. Sandra håller mer traditionella pass med inriktning på kondition och styrka.

Alla är välkomna och kan träna utefter sina egna förutsättningar. Man får gärna komma och prova ett pass utan avgift!

Terminsavgiften är 300 kr

Engångsavgift är 40 kr

Avgiften betalas in på Swish (123 2700 136) eller via RIKs bankgiro.

För att delta krävs även medlemskap i RIK och detta betalas separat.

Vid frågor kan ni kontakta Maria Engström 076-114 19 20.

Nyheter från vår verksamhet
Fotboll, 13/02 11:04