Välkommen till Rosvik Idrottsklubb
Rosvik Idrottsklubb är en Ideell förening med över tusen medlemmar, varav cirka femhundra är aktiva inom någon av våra sektioner – Brottning, Ishockey, Fotboll, Styrke och Skidor.

Vi satsar brett på en inkluderande verksamhet som ska präglas av entusiasm, vilja och positivt lärande. De flesta barn i Rosvik är, någon gång under sin uppväxt, engagerade i någon av våra verksamheter som utövas i någon av de anläggningar som vi äger och driver. Vi har ett elljusspår, fotbollsplaner, brottningslokal, gym och en ishall.

Vill du bli medlem?
Förbud mot Folksamlingar med över 50 personer
2020-03-27 13:56

Från och med söndagen den 29 mars förbjuds Folksamlingar med över 50 personer och överträdelser straffas med fängelse i upp till sex månader eller böter. Detta innebär att RIK:s Valborgsfirande ställs in 2020. Vi hoppas kunna genomföra någon form av tillställning i byn senare under året men vi återkommer med mer besked vid ett senare tillfälle.

Rekommendationen är att vi fortsätter träna om vi är friska och vi fortsätter därför bedriva verksamhet i den mån vi klarar av och tillåts av de olika sektionernas förbund. I början av april kommer Norrbottens fotbollsförbund med sina rekommendationer för säsongen 2020.

Föreningsdagar på Intersport
2020-03-19 13:54

Exklusivt erbjudande till alla våra medlemmar! Den 23–29 mars önskar vi alla medlemmar välkomna på exklusiva  föreningsdagar hos vår samarbetsparter INTERSPORT! Som medlem får  du 25% rabatt på allt i butiken*. Passa på att inhandla vårens senaste  sportmode och allt för en ny härlig idrottssäsong.
Ta med den här inbjudan till någon av våra butiker eller visa upp den i din smartphone i kassan för att erhålla rabatten. Du kan också använda rabattkoden FORENING25 på intersport.se.
Välkommen till din närmsta Intersportbutik eller intersport.se!

*Erbjudandet gäller 23–29 mars på ord.pris, dock ej på cykel, presentkort, elektronik,  föreningskläder/teamkläder eller beställningsvaror.

2020-03-13 16:13

Den 12 mars 2020 beslutade skidförbundet och hockeyförbundet att tävlingssäsongen är slut för i år. Brottningsförbundet beslutade om ett tävlingsuppehåll till den 20 april.

Beslutet fattades utifrån den information som kommit från Folkhälsomyndigheten och Regeringen rörande Coronaviruset och Covid-19 och den smittorisk som finns vid större sammankomster.

RIK följer direktiven och ställer in tävlingar för att förhindra eventuell smittspridning. Hur det blir med brottningen efter den 20 april och med starten av fotbollssäsongen återkommer vi med.

Ett generellt förbud mot träningar finns just nu inte utan beslut rörande träning tas i varje sektion utifrån förutsättningar. Inte heller sammankomster under 500 personer (som är direktivet från Folkhälsomyndigheten) berörs fullt ut. Förhoppningen är därför att kunna genomföra Valborgsfirandet som vanligt, men det återstår att se.

Årsmötet hålls som planerat den 22 mars.

Alla beslut vi i RIK tar kommer grunda sig på information och direktiv från Folkhälsomyndigheten och våra idrottsförbund.

2020-03-13 16:08

Rosvik IK certifierade som en Säker & Trygg förening
2020-03-13 11:43

Rosvik IK är nu en Säker och trygg förening vilket betyder att vi bedriver en verksamhet av god kvalitet.

Certifieringen är framtaget av Framtid Pite - Sveriges bästa idrottsrörelse. Ett projekt som drivs av Piteå kommun, Pite Energi, Sparbanken Nord och Piteå-Tidningen. Certifieringen syftar till att utveckla Pitebygdens idrottsrörelse för framtida bredd- och elitverksamhet. I arbetet ingår ett certifieringsprogram där föreningarnas hela verksamhet genomlyses och dokumenteras så att verksamheten drivs på ett Säkert och Tryggt sätt.

I processen fram till certifieringen har vi bland annat arbetat med värdegrund, ledarskap, försäkringar, HLR, brandsäkerhet, verksamhetsidé och föreningskultur. Vi kommer aktivt att fortsätta att arbeta med dessa frågor i huvudstyrelse, sektionsledningar och bland alla våra medlemmar.

Alla dokument som vi tagit fram under denna process hittar ni under Rosvik IK/Om Rosviks IK/Dokument.

Mer om Framtid Pite kan hitta här:

Nyheter från vår verksamhet
Hockey PF 07, 05/04 11:16