Fotbollssektionen
Om Rosvik IK Fotboll

Alla älskar väl fotboll:)

I Rosvik bedriver vi fotbollsverksamhet på Hedvalla och Rosvalla. Hedvalla är belägen vid elljusspåret och RIK:s kansli och här spelas mestadels 9- och 11-manna fotboll. Rosvalla finner ni vid Rosvik skola och här spelas 3-, 5-, och 7-manna fotboll.

2019 bedriver vi fotboll för cirka 120 barn födda -13 och uppåt och varje år startar vi upp en ny årgång. 2020 är det dags för barn födda 2014 att börja leka och spela fotboll. Inför uppstart kommer Fotbollssektionen att kalla till informations- och uppstartsmöte.

När underlaget för fotboll i  de enskilda lagen blir för litet samarbetar vi mellan lagen och med byarna runt omkring. Samarbetet mellan byarna heter FC Norrsken. Vårt mål att bedriva fotboll för så många barn och ungdomar som möjligt och att våra barn och ungdomar ska fortsätta idrotta långt upp i åldrarna.

RIK är en ideell organisation så alla våra ledare bedriver träning, matcher med mera på sin fritid. Vårt mål är att alla tränare ska gå utbildningar som arrangeras i Fotbollsförbundets regi. Vi eftersträvar att ha kompetenta ledare i alla våra lag. Vill du engagera dig? Hör av dig!

All träning syftar till att vara lekfull, utvecklande och inkluderande och ledarna arbetar för att alla ska känna sig trygga, värdefulla och välkomna.

I RIK är vi snälla mot varandra, både ord och handlingar ska vara trevliga både på träningar, matcher, fritid, skola och på sociala medier. I föreningen och på en fotbollsplan hjälps vi åt, vi tackar efter matchen och vi respekterar våra motståndare och domare.

I RIK är det tränarna som coachar, spelarna som spelar, domarna som dömer och publiken som hejar.

För specifik laginformation kika under fliken våra lag och ledare.

Sektionssponsor Fotboll